Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 18:14

Δελτίο τύπου για τους εμβολιασμούς στο Δήμο Δωδώνης

O Δήμος Δωδώνης έγινε ο πρώτος Δήμος της Ηπείρου που σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων, υλοποίησε την Τρίτη 13 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου, το πρόγραμμα του λεγόμενου «καταδρομικού εμβολιασμού», για απομακρυσμένες περιοχές του.

Ανταποκρινόμενες με ταχύτητα στην πρόσκληση της 6ης ΥΠΕ, οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Δωδώνης, κατέγραψαν το ενδιαφέρον κατοίκων από ορεινές Κοινότητες, να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της PFIZER, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Υγείας για την εξυπηρέτηση πολιτών που επιθυμούν και δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν ακόμα (λόγω μεγάλης απόστασης από εμβολιαστικά κέντρα, είδος εμβολίου κτλ.) και με απώτερο στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της χώρας.

Ο προγραμματισμός της ημέρας και του τόπου των εμβολιασμών έγινε από τις υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ και ο εμβολιασμός πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρωμανού και την Πέμπτη, στο Περιφερειακό Ιατρείο Κρυφοβού, με ευθύνη του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Παπαϊωάννου και του υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει πως είναι χρέος της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της πολιτείας, όπως έκανε άλλωστε από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πανδημίας. «Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο στα χέρια της ανθρωπότητας για να ξεμπερδέψουμε από τον κίνδυνο του κορωνοϊού. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο lockdown και είναι στο χέρι όλων μας να αποτρέψουμε τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική και τοπική οικονομία».

Κατά την παρουσία του στο Περιφερειακό Ιατρείο Κρυφοβού, ο Δήμαρχος Δωδώνης είχε την ευκαιρία μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τον αναπληρωτή Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάνννη Νικόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τις ανάγκες βελτίωσης των υποδομών του ΕΣΥ στα όρια του Δήμου Δωδώνης και κυρίως, την ανάγκη στήριξης του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων.

Παράλληλα, ο κ. Ντακαλέτσης δήλωσε στον κ. Νικόπουλο την πλήρη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου Δωδώνης για την υλοποίηση με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, του προγράμματος των κατ’ οίκον εμβολιασμών που θα αποτελέσει την επόμενη φάση του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία».

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech