DSCN6245.jpg

Κέντρο Κοινότητας

 

 

 

Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης ιδρύθηκε το 2019 στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» και στον Άξονα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση των Διακρίσεων». Η ένταξη κατέστη εφικτή έπειτα από ενέργειες του Δημάρχου Χρήστου Ντακαλέτση στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος για την τροποποίηση των πληθυσμιακών κριτηρίων στην πρόσκληση του 2018.

Αρχές & Φιλοσοφία

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

 

Σε ποιους απευθύνονται

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης και αποκλεισμό λόγω αναπηρίας ή γήρατος, ψυχοκοινωνικά ζητήματα, κ.ά) και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας.

 

Ποιες υπηρεσίες παρέχουν  

  • Υποδοχή, πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο (π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(KEA), αναπηρικές προνοιακές παροχές (ΚΕΠΑ), επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα (ΟΠΕΚΑ), επίδομα στέγασης, επίδομα γέννησης, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ (ΚΟΤ Α & Β), κ.ά., προγράμματα του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους(TEBA)», κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Δωδώνης), κ.λπ.
  • γενική συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού
  • συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα και οικογένειες (Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών του Δήμου Δωδώνης, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοιού).
  • διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό περιεχόμενο με στόχο την ενίσχυση ης κοινότητας και την ενεργοποίηση των πολιτών.
  • διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων προληπτικής ιατρικής και συνθηκών υγιεινής διαβίωσης
  • δικτύωση με φορείς της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς κ.λπ.) για μεικτές πρωτοβουλίες δράσεων για την τοπική ανάπτυξη.
  • συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.
  • ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης στεγάζεται στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου, εντός του Δημαρχείου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00 με 16:00.

Στελεχώνεται από τις:

 Αικατερίνη Μαρτίνη (Κοινωνική Λειτουργός) & Όλγα Χούλιαρη (Ψυχολόγος).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα εξής στοιχεία:

Τηλ.: 2654360113

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech