Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 14:52

Δελτίο Τύπου φωτιά Πεστά

Τις θερμές ευχαριστίες της προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες εκφράζει η δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης καθώς χάρη στην άμεση και καθοριστική επέμβαση των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο δύο εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν στις Κοινότητες Πεστών και Αγίας Τριάδας του Δήμου Δωδώνης, στις 3 περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η φωτιά κατέκαψε θαμνώδεις εκτάσεις αλλά η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την επέκτασή της στην παρακείμενη περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκαν 5 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα πεζοπόρο τμήμα. Παρόντες στο συντονισμό της επιχείρησης ήταν ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Δημήτρης Κοντογιάννης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων Βασίλης Οικονόμου και ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τσιώπος. Το "παρών" έδωσαν επίσης άντρες από το Αστυνομικό Τμήμα της Τύριας. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν τέλος, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Πεστών Δημήτρης Νάτσιας και Αγίας Τριάδας Φώτιος Ζώης.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης κάνει τέλος γνωστό πως η περιοχή όπου ξέσπασαν την Πέμπτη οι δύο εστίες, βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί τρία αντίστοιχα περιστατικά με το σημερινό.

Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech