Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 16:58

Αγροτική οδοποιία μέσω του ΕΣΠΑ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Δήμο Δωδώνης.

Πρόκειται για το έργο "βελτίωση αγροτικής οδού από Δημοτικό Διαμέρισμα Δερβιζιάννων- Δ.Δ. Γεωργάνων έως Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδέας" με συνολικό προυπολογισμό 498.000 ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στην δράση "Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις" που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το συγκεκριμένο έργο αξιοποιήθηκε προυπάρχουσα μελέτη. Ήταν μία από τις πολλές μελέτες που είχαν παραδοθεί το 2010, χωρίς όμως στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα που ήταν σε εξέλιξη.

Η συγκεκριμένη είχε εκπονηθεί από τον πρώην Δήμο Λάκκας Σουλίου, είχε πλήρη ωριμότητα και εξασφαλισμένες αδειοδοτήσεις. Η σημεινή Δημοτική Αρχή την επικαιροποίησε και έτσι ένα ακόμη έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο που δραστηριοποιείται στην περιοχή  και θα δημιουργήσει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα όμως θα διευκολύνει σημαντικά και την μετακίνηση των κατοίκων στις τρεις τοπικές κοινότητες που συνδέει, δηλαδή των Δερβιζιάνων, των Γεωργάνων και της Αχλαδέας καθώς και των όμορων κοινοτήτων.

"Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που κρατούν ακόμη ζωντανή την ύπαιθρο και  τον πρωτογενή τομέα και να συνδράμουμε στο βαθμό που μπορούμε ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας τους. Σε μία δύσκολη εποχή, ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας είναι αυτός που μπορεί να δώσει ανάσα. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες", επεσήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης.

 

Χρήσιμες Συνδέσεις

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διαύγεια
Περιφέρεια Ηπείρου
ΚΕΠ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
MileSTONES
INT HERIT
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Δωδώνη το μαντείο των ήχων
Δίκτυο Πόλεων
Βιώσιμη Πόλη
Λεξικό Ιδίωμα
Νάϊος Δρόμος

Copyright © 2018 Δήμος Δωδώνης
Designed by PlanTech